Winterwandeling Klarenbeek hangt de vuile was buiten!

Gisteravond was er gelukkig eindelijk weer een winterwandeling in Klarenbeek. Het lange wachten (door corona) was het ‘t waard! Ruim 1250 bezoekers moesten in lange rijen wachten om te kunnen starten, maar niemand vond het erg want de rij schoot goed op en werd vermaakt door de dertienjarige accordeonist Willem Wilbrink uit Lieren. De organisatie had vier jaar lang hun ideeën opgekropt en gisteravond kwam het er uit als een explosie van creativiteit. De wandelaars konden genieten van ware kunstwerken in het bos, langs de weg en bij de bezichtingspunten op de route. De klanken van de band de ‘Postdeath Angels’ galmden als een achtergrondmuziek over de gehele route, het weer was prachtig en iedereen had goede zin. Het was Klarenbeek op zijn best door de vele vrijwilligers die voor en tijdens de wandeling hun steentje bij droegen. Zelfs de verkeersleiders maakten de wandeling gezellig door hun vrolijke noot. Hoewel de organisatie de route prima had voorbereid voor de Klarenbekers die hun weg écht wel wisten naar ‘Boerderij fam. Nieuwenhuis’ en ‘Garage achter De Mölle’, voor de enorme aantallen bezoekers  die niet uit Klarenbeek kwamen, was het nog wel eens lastig oriënteren in het donker in ons mooie dorpje. Want hoe vaak kom je nu als Loenense in Klarenbeek en weet je de richting ‘Buitenlocatie fam. Van Gurp’.

Aan de andere kant had de organisatie had ook net zo goed kunnen zeggen ‘Volg de meute’ want met zoveel mensen en begeleidende lichtjes die weg heel goed aangaven, was het niet zo moeilijk als je de routekleur ‘rood’ en ‘geel’ maar kon onthouden.

Alles werd uit de kast getrokken! Zelfs de broeken en onderkleding. Klarenbeek hing de vuile was buiten met een ‘broeken waslijn’ aan de Broekstraat, een creatie van de buurt “Het Kanon”. Aan de andere kant van de Henkenburgweg hing een wat pikantere waslijn met bh’s en ondergoed, wij hopen dat de Goorweg niet zijn naam eer aan deed en deze was wel schoon was 😉

Op het erf van fam. Arcos Aguilera was Circusschool Apeldoorn te gast en lieten kinderen spectaculaire kunsten zien. In het Boshuis en door de route heen waren er muzikale optredens, onder andere van:

Muziekvereniging Klarenbeek
48th Highlanders of Holland Pipes and Drums
Amusementsorkest Mondolia
De Sotte Sussen
Postdeath Angels
en op de boerderij van de familie Nieuwenhuis genoten de koeien en bezoekers van een heus draaiorgel. (janvaneijkdraaiorgels.nl)

En er waren verrassende kunstenaars en hobbyisten die van alles exposeerden.
Bij de buitenlocatie van fam. Van Gurp waren:
Thijs ten Kleij met zijn vuurkorven en haarden (Instagram)
Jantine Verwaijen die ter plekke een grote koe beschilderde (Instagram)

En in basisschool De Kopermolen waren dat:
DoorSas Edelsmid Saskia Hurenkamp met sieraden (Instagram)

Anne’s kunstige kunst van Anne Elijzen met metaalkunst (Facebook)
Harrie Klunder met houtwerk (www.harrieswoodwork.nl)
Hans van Hunen met houtwerk
Ria Nijenhuis met haar schilder- en tekenkunstwerken

Marieke Havekes met haar schilderijen (Instagram)
Ammy van Bedaf met haar schilderijen
Keramiek van Marente Bouman Kunst kracht coaching (opbrengst van de uitverkochte keramiek gaat naar Spooktocht Klarenbeek)

en foto’s van Portretten uit Afrika van Studio-C

Het ene evenement is nog niet afgebroken en de volgende kondigt zicht alweer aan. Tijdens het schrijven van dit artikel hoor ik namelijk buiten een kraantje ronken. De vrijwilligers van de Neutenkrakers zijn de narren aan de lantaarnpalen aan het bevestigen… Op naar het volgende event!

Overige berichten

Agenda

14 juni
Uitslag/feestavond Wiesneuzenkwis
www.wiesneuzenkwis.nl

18 -21 juni
Wandel 4 daagse
www.scklarenbeek.nl

30 juni
Vriendenvoetbal
www.scklarenbeek.nl

13 /14 september
Trekkertrek Klarenbeek
www.trekkertrekklarenbeek.nl

Recente berichten

Komende events
Er zijn momenteel geen evenementen.

Volg ons