Vrijwilligersdorp Klarenbeek

Waarom steekt iemand in deze tijd nog veel tijd in vrijwilligerswerk? Een vraag welke mij vaak gesteld wordt. Maar waar met hulp van voorbeelden uit ons dorp Klarenbeek goed antwoord op te geven is. 

Wat betreft die voorbeelden merken bezoekers van ons dorp vaak als eerste iets op ten aanzien van locaties (zoals het MFC, het Boshuis en het Hertenkamp) en succesvolle, terugkerende evenementen (zoals de carnaval, de kermis, de ATB tocht en de Kennedymars). Iets waar we enorm trots op mogen zijn, maar vooral iets wat voor mij een verhaal aangeeft van heel veel enthousiaste vrijwilligers. Vrijwilligers die voldoening halen uit het samen optrekken en plezier beleven aan de realisatie van iets moois. Waar de weg ernaar toe vaak nog belangrijker is, dan het eindresultaat dat zichtbaar is voor anderen. Zelf haal ik hier veel plezier uit en geeft het me veel ontspanning. Deze resultaten drijven me enorm om ook anderen dit gevoel te laten ervaren en te bouwen aan mogelijkheden voor de volgende generatie. 

Vanuit dit enthousiasme zijn we het afgelopen jaar in staat gebleken om bij de sportclub veel nieuwe mensen aan te laten haken. Hierdoor kunnen we sport voor jong en oud betaalbaar houden en de horeca in De Brug runnen. De inkomsten van onze horeca gebruiken we trouwens weer om algemene lasten te dragen zoals de kosten voor diverse systemen en apparatuur, de inrichting van het geheel, maar bijvoorbeeld ook de koffie en thee voor onze vrijwilligers. Uiteindelijk is dat het grote doel: samen sporten, plezier maken en mooie momenten beleven. Wat mij betreft zijn dit dan ook de sleutelwoorden in het antwoord op de vraag achter het waarom van vrijwilligerswerk.

Heb ik jou ook weten te enthousiasmeren? Zoek gerust contact met een andere (potentiële) vrijwilliger in het dorp. In Klarenbeek woont deze nooit ver weg!

Wijnand Brouwer, voorzitter SC Klarenbeek

Lijkt het je leuk om vrijwilligerswerk of een maatschappelijke stage te doen bij de sportclub, op het gebied van sport of horeca? Of wil je een leuk evenement organiseren om opbrengsten te genereren voor jouw Klarenbeekse vereniging of een goed doel en SC Klarenbeek?
Mail dan naarinfo@scklarenbeek.nl.
 

Overige berichten

Agenda

14 juni
Uitslag/feestavond Wiesneuzenkwis
www.wiesneuzenkwis.nl

18 -21 juni
Wandel 4 daagse
www.scklarenbeek.nl

30 juni
Vriendenvoetbal
www.scklarenbeek.nl

13 /14 september
Trekkertrek Klarenbeek
www.trekkertrekklarenbeek.nl

Recente berichten

Komende events
Er zijn momenteel geen evenementen.

Volg ons