Straks op visite in Klarenbeek

25 januari 2023 is het zover… dan staan Herwin en Mariëlle Imanse voor het laatst op de vloer van hun winkel Plus Imanse. De familie Imanse stopt ermee, de Plus in Klarenbeek komt in andere handen. “Een bewuste beslissing, maar met pijn in het hart”, zo vertelt Mariëlle Bresser-Imanse (39). Sinds 2009 is zij mede-eigenaar van de supermarkt in Klarenbeek. 

Daar waar haar broer Herwin er al op zijn 18e is ingerold en blijven hangen, deed zij iets langer over de keuze om bij hun vader Rijk in de zaak te komen. Mariëlle was 26 en Rijk 65. De leeftijd die hij altijd had aangegeven om te willen stoppen. Op papier dan, want echt gestopt, is Rijk (inmiddels 78) nooit. 

“Nog steeds is hij de eerste die er ’s ochtends is om de boel te openen, nog voor zijn ontbijt. 

Mijn vader eet altijd thuis, maar komt vaak in de loop van de dag nog minimaal twee keer terug. Zo telt hij tegen 11.30 uur altijd de kratjes en aan het eind van de middag nog een keer. Hij staat helemaal achter ons besluit om te stoppen, maar maakt zich wel eens zorgen over wat hij nu moet gaan doen. Gelukkig vindt hij het leuk om te fietsen en heeft hij een handige grasmaaier waarmee hij achter ons huis de groenstrook maait, dus ik hoop dat hij regelmatig naar Bathmen komt.” 

De samenwerking tussen broer en zus en met vader nog dagelijks op de vloer is altijd prima verlopen. “Herwin en ik hebben een duidelijke taakverdeling en mijn ouders hebben ons altijd vrijgelaten in onze keuzes. Ik at op de dagen dat ik werkte vaak bij mijn ouders en ze pasten één dag per week op mijn kinderen. Bij ze op visite gaan, dat gebeurde dan ook bijna nooit.” 

Herwin en Mariëlle zijn de derde generatie Imanse. Opa, begonnen als groenteboer met paard en wagen, kocht het pand op de huidige locatie. Op de vraag wat ze nou het meest gaat missen, antwoordt Mariëlle meteen: “het contact met de medewerkers en de klanten.” Zo komt in de verhalen natuurlijk Alie voorbij, de trouwe medewerkster die Herwin en Mariëlle heeft zien opgroeien en nog steeds voor ze klaarstaat, terwijl ze de pensioenleeftijd al heeft bereikt. Maar ook Corry Oolman, die tijdens het boodschappen doen, een aantal keer zelfgemaakte hachee voor Mariëlle meebracht en Herwin verblijdde met snert volgens speciaal recept. 

De verbouwingen die er geweest zijn én de helikopteractie van de Plus worden door Mariëlle als hoogtepunten genoemd. “Maar ook het organiseren van de Sinterklaasintocht voor de KOV en de Wiesneuzenkwis heb ik altijd ontzettend leuk gevonden. Misschien blijf ik dat

ook nog wel gewoon doen”.

 

Want hoe ziet het leven eruit na de 25e januari? 

“Op het moment dat we de deuren sluiten, moet de hele winkel dezelfde dag nog worden leeggehaald. De dagen daarna gebruiken we om de laatste dingen af te ronden. Ik kan me er nu al op verheugen om eens uitgebreid te gaan lunchen met mijn man of gewoon even lekker te Netflixen. Eind maart ga ik met mijn gezin voor vier maanden naar Curaçao. Even helemaal loskomen van alles.” En daarna? “Nog geen idee. In ieder geval kan ik dan weer gewoon op visite gaan in Klarenbeek”.

Overige berichten

Agenda

27 maart
Jaarvergadering Klarenbeeks Belang
www.klarenbeeksbelang.nl

30 maart
PaaspartyXXL 
www.paaspartyXXL.nl

31 maart
Paasvuur 
www.0vk-klarenbeek.nl

25 mei
Wiesneuzenkwis 
www.dewiesneuzenkwis.nl

14 juni
Wiesneuzen uitslag/feestavond 
www.dewiesneuzenkwis.nl

 

Recente berichten

Komende events
Er zijn momenteel geen evenementen.

Volg ons