Robin Blom

Wanneer je niet je hele leven al in Klarenbeek hebt gewoond, je niet op De Dalk of De Kopermolen hebt gezeten en je niet alle verhalen van vroeger kent van je partner, ouders of grootouders, hoe vind je het wonen in Klarenbeek dan? Wij zijn benieuwd en vroegen Robin Blom, sinds twee jaar woonachtig in Klarenbeek naar zijn ervaringen. Robin woont samen met zijn vriendin Saskia en de tweeling Tim en Chris, twee jongens van 17, twee honden en wat kipjes in het huis van “Hendriks bij de beek”. 

Waarom hebben jullie voor Klarenbeek gekozen?

Wij waren op zoek naar meer rust en ruimte. En heel eerlijk, voor hetzelfde geld krijg je hier een heel ander huis dan in de Randstad. Eén van de weinige voorwaarden was dat er een station moest zijn, zodat de kinderen makkelijk naar school kunnen reizen. Zoekgebied was de driehoek Utrecht, Zwolle, Nijmegen. Uiteindelijk is het Klarenbeek geworden, omdat dit op fietsafstand van mijn werk ligt. Maar eerlijk gezegd hadden we nog nooit van Klarenbeek gehoord:) En ik moet toegeven, de eerste keer dat we op een zondag wat oriënterend over de Hoofdweg reden, zei ik tegen Saskia: “Hier gaan we echt niet wonen……”
Die mening is inmiddels wel 180 graden om 🙂 

Wat vind je zo leuk aan Klarenbeek? 

Wij zijn helemaal in onze nopjes hier. Het is er een stuk gemoedelijker dan rond Utrecht en er is nog vertrouwen in de medemens. Ook heerlijk om met de honden zo de weilanden en bijvoorbeeld Lampenbroek in te lopen. De stilte en rust als ik op zaterdag- en zondagochtend voor 09.00 uur rondloop, vind ik fantastisch! Ook vinden wij dat er voor zo’n klein dorp erg veel activiteiten worden georganiseerd, van het paasvuur en de kermis tot fietstochten. Mooi om te zien hoe een klein dorp toch echt heel levendig en betrokken kan zijn. Erg leuk om zo ook de mensen uit het dorp te leren kennen.

Wat valt je op aan Klarenbeek en haar inwoners?

De gemoedelijkheid is fantastisch! Als je een beetje moeite doet om te “integreren” ;-), word je hartelijk ontvangen. Ik ben zelf eerst bij de fietsclub aangesloten. Later ook Saskia. Tim is gaan voetballen. Zo leerden we al heel snel wat mensen kennen. Inmiddels is er een café achter in de schuur gebouwd en hebben ook de jongens regelmatig een feestje met kennissen uit de buurt.

Is er nog iets dat je mist? 

Eigenlijk missen we niks. De supermarkt is lekker dichtbij. Voor het shoppen en de horeca zit je hier perfect tussen Deventer, Apeldoorn en Zutphen. Want hoe vaak kom je nu eenmaal in de winkels…..?

In hoeverre verschilt je oude woonplaats ten opzichte van Klarenbeek?

Wij komen uit Maarssen, bij Utrecht. Hier hebben we 13 jaar, ook met veel plezier, gewoond. Daar was wel echt een meer stadse mentaliteit. Mensen oordelen al heel snel en met een ongezouten mening en nu wij hier wonen, merken we hoe druk het eigenlijk in de Randstad is. Als we hier door de weilanden reizen, is het echt een stuk rustiger.

Verwachten jullie nog even op deze plek te blijven?

Zeker! Op dit moment geen enkele reden om te vertrekken! Wat letterlijk iedereen zegt wanneer wij vertellen waar we wonen is: “Wat een mooi plekje hé?!”. Hierop kan ik nu alleen maar zeggen: “Beste medebewoners, jullie wonen allemaal op een fantastische plek!”

Overige berichten

Agenda

14 juni
Uitslag/feestavond Wiesneuzenkwis
www.wiesneuzenkwis.nl

18 -21 juni
Wandel 4 daagse
www.scklarenbeek.nl

30 juni
Vriendenvoetbal
www.scklarenbeek.nl

13 /14 september
Trekkertrek Klarenbeek
www.trekkertrekklarenbeek.nl

Recente berichten

Komende events
Er zijn momenteel geen evenementen.

Volg ons