Nieuws uit eerste hand

“Hej ’t al e heurd?” Zo gaat het vaak als er weer een nieuwtje de ronde doet in het dorp. En zoals het in heel veel dorpen gaat, wordt dat nieuwtje vaak een aantal keren doorverteld en is het verhaal aan het einde van de rit 180 graden anders. Daarom in de Klarenbeker.nl nieuwtjes én updates over niet-meer-zo-nieuwe-nieuwtjes uit de eerste hand.

Wat gaat er gebeuren met PLUS Imanse?

PLUS Imanse zou verkocht zijn, maar wat is daarvan waar? Wij belden met Mariëlle Imanse. “Op dit moment vindt er een grootscheepse verbouwing plaats en op 25 januari 2023 gaat de winkel voor drie weken dicht. Dat is tevens de laatste dag dat Herwin en ik werkzaam zullen zijn in de winkel, want wij hebben inderdaad de winkel verkocht. Aan de supermarktketen PLUS, die op dit moment druk bezig is een opvolger voor ons te zoeken. Er wordt gezocht naar een opvolger die past bij het dorp Klarenbeek.” 

In de volgende editie van de Klarenbeker.nl hopelijk meer hierover, dan kijken we terug en vooruit met de familie Imanse, wie weet kunnen we dan ook kennismaken met de nieuwe man of vrouw die de PLUS in Klarenbeek gaat leiden. 

Krijgen we nog een woon-zorg locatie Hart van Klarenbeek in basisschool De Dalk?

Voor de zomervakantie hebben de laatste leerlingen van basisschool De Dalk afgezwaaid en inmiddels staat het leeg en bruist het onkruid de grond uit. Maaike Arcos Aguilera is initiatiefnemer van het plan om een woon-zorg locatie “Hart van Klarenbeek” in De Dalk te gaan vestigen, we vroegen haar hoe het er op dit moment voor staat. 

“De gemeente Apeldoorn is genegen om mee te denken om een woon-zorg locatie voor Klarenbeek te realiseren en heeft toegezegd in september met een advies te komen, waarin ook is gekeken naar het bredere geheel, zoals naar de brandweer en kinderopvang. Voordat het naar de wethouder gaat, zouden betrokken partijen inzage krijgen in het advies. Vanuit dat punt gaan we verdere stappen zetten om de plannen verder vorm te geven.”

Maaike is door dorpscontactpersoon Marente Bouwman gevraagd voor de digitale koffietafel eind september, dus wellicht volgt er dan een nieuwe update. De digitale koffietafelgesprekken zijn te bekijken op de Facebookpagina Dorpscontactpersoon Klarenbeek. 

En vers van de pers, nieuws over De Klaarbeek

We vroegen CV De Neutenkrakers, wat is er aan de hand? “We hebben het nieuws ontvangen van Ayhan Sahin dat hij een voorlopig koopcontract heeft getekend met een projectontwikkelaar. Deze project-ontwikkelaar zal de komende tijd gaan bekijken wat de mogelijkheden (voor waarschijnlijk woningbouw) op deze locatie zijn. Mocht alles heel soepel gaan, dan komt het erop neer dat er over minimaal drie jaar gestart wordt met de werkzaamheden voor iets anders op deze locatie, dan wat er nu aanwezig is. Voor nu is alles onder voorbehoud van de onderzoeken (grond, gemeente, omwonenden etc.) die de projectontwikkelaar gaat uitvoeren.”  

Overige berichten

Agenda

14 juni
Uitslag/feestavond Wiesneuzenkwis
www.wiesneuzenkwis.nl

18 -21 juni
Wandel 4 daagse
www.scklarenbeek.nl

30 juni
Vriendenvoetbal
www.scklarenbeek.nl

13 /14 september
Trekkertrek Klarenbeek
www.trekkertrekklarenbeek.nl

Recente berichten

Komende events
Er zijn momenteel geen evenementen.

Volg ons