Lichtpuntjes een anti-crisis boek

Een ludiek en luchtig boek schrijven om een positieve noot te brengen in een tijd vol met crisissen en daarmee het goede doel steunen. Dat is het idee achter het initiatief van Albert van den Hoek uit Klarenbeek en Frank van Lohuijzen uit Apeldoorn.Het boek is zoals ze zelf zeggen “geen literair meesterwerk, maar een goed bedoelde en luchtige poging om je positieve energie te geven in een periode waarin het chagrijn continue op de loer ligt”. En vooral een creatieve manier om aandacht te vragen voor een belangrijk, goed doel: (verborgen) armoede.

Voor gezinnen die vaak al moeite hebben om de financiële eindjes aan elkaar te knopen, die bijvoorbeeld geen Sinterklaasfeest kunnen vieren. Door het aanschaffen van dit boek kom je in actie! De volledige opbrengst van dit boek wordt namelijk gedoneerd aan de stichting “Sint voor ieder Kind”. 

Wellicht ken je het schrijversduo van een al eerder verschenen, ludiek kookboek ‘Liever een volle buik dan een volle koelkast’ met de subtitel ‘Een (belachelijk) boek van een volstrekt onbekende Nederlander’. Ook daarmee hebben ze een bijpassend, goed doel gesteund, namelijk de voedselbank. 

Sint voor ieder Kind 

“Sint voor ieder Kind” is een initiatief van de Klarenbeekse Ilse de Valk-Boerkamp. Wat begon als actiegroep in 2008, is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig opererende stichting. Door haar werk krijgen honderden kinderen uit arme gezinnen in de regio Voorst/Apeldoorn/Deventer de kans deel te nemen aan het Sinterklaasfeest. 

Kerstpakketten doneren

Ook na 5 december wordt het geld goed besteed en gaat “Sint voor ieder kind” door met geven. Dit door kerstpakketten en geld in te zamelen om arme gezinnen met de kerst te voorzien van een extraatje. Mocht je ook een kerst- of boodschappenpakket willen doneren, ook dat kan, breng deze dan naar Maaike Arcos Aguilera (de zus van llse), de Dalkweg 8 in Klarenbeek.  Ilse zelf is te bereiken op nummer 06-25450487.

Het boek

Nog even terug naar het boek, deze boek kost 12,00 euro. Daarvoor krijg je een fysiek exemplaar én een uniek luisterboek inclusief volgens de heren “hartstochtelijk, met warme stem gezongen liedjes, gezongen door ons zelf!” Doneren en een boek bestellen kan via het crowdfundingplatform ‘Gofundme’ (www.gofundme.com/f/kou-uit-de-lucht-het-anticrisis-boek) of via de Facebookpagina www.facebook.com/kouuitdelucht.

Overige berichten

Agenda

14 juni
Uitslag/feestavond Wiesneuzenkwis
www.wiesneuzenkwis.nl

18 -21 juni
Wandel 4 daagse
www.scklarenbeek.nl

30 juni
Vriendenvoetbal
www.scklarenbeek.nl

13 /14 september
Trekkertrek Klarenbeek
www.trekkertrekklarenbeek.nl

Recente berichten

Komende events
Er zijn momenteel geen evenementen.

Volg ons