Let’s twist again and Again and Again and Again

Wel eens op een Klarenbeeks feestje ‘Let’s twist again’ horen zingen? Dan stond Ruben Denekamp met de microfoon in de hand, kan niet missen. We nodigen de 28-jarige, in het Hooiland wonende HAVO-VWO leraar Geschiedenis en Duits, die inmiddels de volkszanger van Klarenbeek genoemd kan worden, uit voor een diepte-interview. 

Laten we beginnen met je beroep, Ruben, vanwaar de keuze voor Geschiedenis en Duits?

“Ik heb altijd al een passie gehad voor Duits, ging vaak op vakantie naar Duitsland met mijn ouders en omdat we thuis geen kabel-tv hadden, keek ik als kind altijd naar de Duitse SpongeBob en Dora.  Vanwege de werkgelegenheid heb ik ook Geschiedenis erbij gedaan. Ik had op de basisschool een leraar die machtig mooi over de geschiedenis kon vertellen. Stond als 18/19-jarige al voor het eerst voor een middelbare schoolklas tijdens mijn stage, was slechts een paar jaar ouder dan de leerlingen. Probeerde er door mijn kledingkeuze wat ouder uit te zien.”

En nu in de vrije uurtjes, een tweede carrière als volkszanger?

“Het is allemaal begonnen in de corona-periode. In onze keet in Oosterhuizen, zong ik eens mee met ‘Let’s twist again’ van Chubby Checker. Klonk best aardig, volgens mijn vrienden. Daarna heb ik het ook gezongen op een feestje bij Bennie en Ineke Buitink op de dêle. Verrek, daar klonk het ook. Mijn vrienden plaatsten daarna regelmatig filmpjes van mij op social media. Mijn doorbraak kwam nadat ik bij het feest van de groep Klabatse had gezongen. 

Ja, mijn leven hangt aan elkaar van de feestjes haha. Tijdens een optreden bij een personeelsfeest ging mijn kameraad met de pet rond en dat was de eerste keer dat ik geld kreeg voor mijn optreden. 

Doordat ik als ook leraar voor een groep sta, voel ik geen gêne om op een podium te staan. Lesgeven en muziek maken / toneelspelen, wat ik ook wel leuk zou vinden, liggen dichterbij elkaar dan je zou denken. Zo speel ik wel eens toneel als ik de gebiedende wijs moet uitleggen in het Duits: “Raus!!”

Inmiddels zelfs een eigen Facebook fanpagina?

“Ja, de Ruben Denekamp Fanpage heeft nu zo’n 356 volgers. Toen we de mijlpaal van 200 volgers hadden bereikt, heb ik een Meet & Greet gedaan. Met Marja Diks, ze was eigenlijk nummer 201, maar ik kende de 200e volger niet zo, vandaar, haha.”

En zelfs opgetreden met carnaval?

“Ja, in de Klarenbeekse kneitertent. Ik kreeg toen een kartonnen versie van mezelf, die overigens aardig is mishandeld die avond. De volgende dag ben ik teruggegaan en heb mezelf weer uit de container opgevist. Ik sta nu in het aardappelhok bij ons naast de keet. De vader van mijn kameraad waar onze keet staat, kwam daar laatst binnen en schrok zo van me, dat hij me met een karatetrap tegen de vlakte heeft gewerkt.”

Heb jij nog wensen of dromen voor de toekomst, Ruben?

“Ik hoop dat ik oud mag worden in Klarenbeek, samen met mijn fijne vrienden van carnavalsgroep CV De Dakdoev’n. Ik ben blij met hun support, ja, zet dat er ook maar in. En als ik door het zingen ook nog een leuk meisje mag leren kennen….  dat zou helemaal mooi zijn.”  

Overige berichten

Agenda

14 juni
Uitslag/feestavond Wiesneuzenkwis
www.wiesneuzenkwis.nl

18 -21 juni
Wandel 4 daagse
www.scklarenbeek.nl

30 juni
Vriendenvoetbal
www.scklarenbeek.nl

13 /14 september
Trekkertrek Klarenbeek
www.trekkertrekklarenbeek.nl

Recente berichten

Komende events
Er zijn momenteel geen evenementen.

Volg ons