KVS, de allerleukste week van het jaar!

KVS, de Klarenbeekse Vakantie Speelweek. Wie is er niet groot mee geworden, zullen de Klarenbeekse kinderen van nu later zeggen. De laatste avond van de KVS gingen we in gesprek met twee begeleiders en twee deelnemende kinderen.

Tim van Oorspronk: 11 jaar, groep 8, 5e keer deelnemer KVS.

Marleen van den Brink: 8 jaar, groep 5, 3e keer deelnemer KVS.

Mare Harmelink: 15 jaar, HAVO 4, heeft als kind altijd zelf meegedaan aan de KVS, 2e vrijwilligersjaar.

Jan Groot Koerkamp: 23 jaar, leraar op het Voortgezet Onderwijs, KVS bestond nog niet in zijn kindertijd. Jan is vanaf de oprichting
al vrijwilliger en zijn vriendengroep is mede dankzij de KVS ontstaan.

Wat vonden jullie het leukste van deze speelweek? 

Tim: Ik vond de Masked Singer het leukste van de speelweek en ik denk dat de giraf gaat winnen. Ik heb gestreden om in de jury van de Masked Singer te komen, maar dat is helaas niet gelukt. Marleen: Ik vond het leukste om hutten te bouwen, schminken en knutselen.
Tim: Zouden jullie volgend jaar ook weer een Masked Singer willen doen? Elke dag het liefst. En mag ik dan ook één keer de jury zijn? Jan: Wij nemen het mee in de evaluatie.Marleen: Kan de KVS de volgende keer gewoon langer zijn? Mare: We kunnen hierover nadenken. Tim: Ja, zes dagen ofzo. Mare: Wie moet dat allemaal organiseren? Tim: Nou, ik denk jullie. 

Zouden jullie zelf ook wel vrijwilliger willen worden? 

Tim: Ik wil best wel begeleider worden! Jan: Waarom lijkt je dat zo leuk?  Tim: Het lijkt mij zo leuk dat je dan de baas bent van de spelletjes. Jan: Oké en dat vind je leuk? Maar dan moet je ook alle kinderen begeleiden. Tim: Oh dat voelt wel goed, dat voelt wel vertrouwd. Mare: Ook als alle kinderen weglopen? Tim: Dat kan niet, dan word ik boos. 

Jan: Met de begeleiders maken we vaak nieuwe vrienden maar de kinderen ook, hebben jullie nog nieuwe kinderen leren kennen?  Marleen: Ja, ik heb een meisje leren kennen die naar groep 6 gaat en zij is nu een beetje mijn vriendin geworden.  Tim: Ik dacht eerst dat ik iemand niet kende, maar later besefte ik dat die van mijn zwemles was. 

Hebben jullie nog meer dingen ontdekt deze speelweek? 

Tim: Ja, dat ik heel goed ben in laser gamen. En ik heb heel veel achternichten leren kennen waarvan ik nog niet wist dat ik die had. 

Zouden jullie nog een leuk thema weten voor volgend jaar? 

Marleen: Ja! Een alsof-winter. Heb je alleen geen sneeuw… Mare: Leuk idee, we nemen het mee!

Waarom moeten kinderen mee doen aan de speelweek? 

Tim: Nou, het is superleuk, ik denk wel het leukste van het hele jaar.  Marleen: Dan verveel je je thuis niet, want er zijn heel veel leuke spelletjes!

Begeleiders, willen jullie volgend jaar weer mee doen als organisatie? 

Mare: Ja hoor, het is super gezellig, ook voor en na de tijd met de vrijwilligers, wel veel werk, maar dat maakt niet uit, want het voelt niet als werken. Je leert er ook veel, ook met kinderen om gaan als ze boos of verdrietig zijn of naar huis willen. Jan: Zeker, ook volgend jaar ben ik weer van de partij!  

Foto KVS

Overige berichten

Agenda

27 maart
Jaarvergadering Klarenbeeks Belang
www.klarenbeeksbelang.nl

30 maart
PaaspartyXXL 
www.paaspartyXXL.nl

31 maart
Paasvuur 
www.0vk-klarenbeek.nl

25 mei
Wiesneuzenkwis 
www.dewiesneuzenkwis.nl

14 juni
Wiesneuzen uitslag/feestavond 
www.dewiesneuzenkwis.nl

 

Recente berichten

Komende events
Er zijn momenteel geen evenementen.

Volg ons