Klarenbeekse uitvlieger: Tim de Winkel

In dit terugkerende item intervieuwen we Klaren-bekers die ons dorp zijn uitgevlogen. Soms tijdelijk, soms permanent. Tim de Winkel mag de spits afbijten! Hij is 20 jaar en ‘komt van’ de Bosweg.
Hij woont nu sinds 2 mei in Alberta, Canada. 

Tim, wat brengt jou in Canada?

Nadat ik geslaagd ben als Meewerkend voorman Groen, Grond & Infra/ Loonwerk, ben ik begin mei 2022 naar Canada vertrokken om daar een heel seizoen mee te werken. In de staat Alberta, bij akkerbouwbedrijf Meinema Custom Farming, heb ik enorm veel geleerd. De machines zijn veel groter dan in Nederland en je werkt daar dagelijks met GPS. Bijkomend voordeel: op school had ik niet zoveel opgestoken van het vak Engels, maar daar kun je niet anders en dan leer je het snel. Deze ervaring, waarbij je ineens op jezelf bent aangewezen, pakt niemand mij meer af.

Zat de liefde voor het vak er al vroeg in?

Ja, van jongs af aan zat ik het liefst op de trekker of was ik aan het werk op een boerderij. Na mijn stage bij een golfbaan die gekoppeld was aan de MBO-1 opleiding wist ik al zeker dat die kleinere machines bedienen niet mijn ding was. Ik had inmiddels mijn T-rijbewijs gehaald en een zaterdagbaantje gevonden bij een grondverzetbedrijf waar ik veel met de trekker en dumper reed.

Wat mis je aan Klarenbeek?

Ik mis vooral de gezelligheid van mijn vriendengroep en de tentfeesten. Hier ga ik meestal één keer per week uit naar een country en western bar, waar vaak een live bandje speelt. Ook gezellig, maar toch anders. 

En wat is er zo leuk aan Canada?

De gastvrijheid van de mensen die me hebben opgevangen toen ik daar alleen aankwam (de familie Schimmel) en de vriendelijkheid van de Canadezen in het algemeen. Ze zeggen hier zomaar “Welcome in Canada” tegen je. Je wordt hier erg gewaardeerd als medewerker in de agrarische sector. Zelf kunnen ze hier niet veel mensen vinden met veel kennis van en liefde voor het vak. En er is hier ook nog veel ruimte in het land, je kan hier zo op de crossmotor stappen en over de gravelwegen rijden, zonder dat ze er wat van zeggen.

Hoe zie jij jouw toekomst?

Na terugkomst in Nederland, eind oktober 2022, hoop ik een baan te vinden bij een loonwerker of grondverzetbedrijf. Met de opgedane kennis vanuit Canada waar ik veel met grote machines en GPS heb gewerkt, ben ik klaar voor het werken in deze mooie, groene sector.

Overige berichten

Agenda

5 mei
Grolsch Lentebokbiertocht
www.scklarenbeek.nl

9 mei
Dauwtrappen
www.scklarenbeek.nl

9 mei
Fabrieksmuseum Krepel
www.landgoedklarenbeek.nl

20 mei
Buurtvolleybal
www.scklarenbeek.nl

25 mei
Wiesneuzenkwis
www.wiesneuzenkwis.nl

31 mei – 1 – 2 juni
Hooilands Feest (+ Luchtballonnenfiësta)
www.hooilandsfeest.nl

7 – 8 juni
Trekkertrek
www.trekkertrekklarenbeek.nl

14 juni
Uitslag/feestavond Wiesneuzenkwis
www.wiesneuzenkwis.nl

18 -21 juni
Wandel 4 daagse
www.scklarenbeek.nl

29 juni
Zomerfeest Neutenkrakers
www.cvdeneutenkrakers.nl

30 juni
Vriendenvoetbal
www.scklarenbeek.nl

Recente berichten

Komende events
Er zijn momenteel geen evenementen.

Volg ons