Klarenbeekse Ondernemers Vereniging

Vraag de gemiddelde Klarenbeker wat de KOV is, dan heb je kans dat je het volgende antwoord krijgt: die organiseert de kermis, koningsdag en het paasvuur. Neeeeee, dat is de OVK (Oranjevereniging Klarenbeek). 

De KOV staat voor de Klarenbeekse Ondernemers Vereniging. En ondernemers, daar hebben we er best veel van in ons mooie Klarenbeek. In het Handelsregister van de Kamer van Koophandel zoeken op Klarenbeek levert al gauw een paar honderd resultaten op. Een deel van die ondernemende Klarenbekers zijn aangesloten bij de Klarenbeekse Ondernemers Vereniging, de KOV dus. Maar wat doet de KOV nou eigenlijk?

Op de website www.kovklarenbeek.nl staat dat de KOV één van de actieve verenigingen in het dorp is, die met en door haar leden een bijdrage wil leveren aan een goed ondernemersklimaat in Klarenbeek. De KOV zorgt voor verbinding; tussen ondernemers, tussen ondernemers en inwoners én met ondernemersverenigingen uit omliggende dorpen. Zo organiseert de KOV voor haar leden een paar keer per jaar gezellige netwerk- en leerzame thema-avonden (niet te veel hoor, want er moet ook nog gewerkt worden natuurlijk) en is zij betrokken bij het maatschappelijk gebeuren in het dorp. Wat niet veel mensen weten, is dat de jaarlijkse Sinterklaasintocht in het dorp, georganiseerd en bekostigd wordt door de KOV en wie herinnert zich die grote hoeveelheid gele eendjes nog die in de beek bij Krepel te water werden gelaten? Ja, de Badeendjesrace, die kwam ook uit de koker van de KOV.

Wie zijn er allemaal lid van de KOV? Nog een misverstand dat we even uit de weg moeten ruimen: de KOV is geen winkeliersvereniging (dat was vrôgger, toen waren vooral de winkeliers en de restaurants uit het dorp lid van de KOV en die organiseerden dan jaarlijks samen een braderie). Nee, inmiddels bestaat de KOV uit heel veel verschillende bedrijven, we hebben het hieronder proberen samen te vatten: 

2 verhuurbedrijven (klassieke auto’s en tenten),  maar liefst 11 bedrijven op het gebied van zakelijke, financiële en juridische dienstverlening,
3 bouwgerelateerde bedrijven, 3 installatiebedrijven, 8 bedrijven die de volgende producten verkopen: benzine, fietsen, bloemen, bedrijfskleding, mode, woninginrichting, vleesch, land- en tuinbouwmachines en afbouwmaterialen,
1 straal- en spuitbedrijf, 1 kaarsenmakerij,  2 dierenartsen, 5 hoveniers, 1 kapper, 1 binnen- en buitenreclamespecialist, 5 gezondheidspraktijken (huisarts, fysiotherapeut, gezinstherapeut, accupuncturist en tandarts), 1 binnen-deuren- en houtenverpakkingenspecialist, 1 glazenwasser,  1 interieurstylist,
1 supermarkt, 2 horeca-bedrijven, 1 houtbewerker die natuurspeelplaatsen, meubels maakt en uw tuin, landschap en bomen kan verzorgen, 1 grafisch ontwerper en 2 bedrijven voor grond-, sloop- en straatwerk / rioolontstopping. 

Een hele mooie opsomming, waar we als klein dorp best trots op mogen zijn. Want ondernemers dragen hun steentje bij aan de leefbaarheid in het dorp, zorgen voor werkgelegenheid en voor sponsoring van de (sport) verenigingen en van de vele, mooie activiteiten die in ons dorp worden georganiseerd.  En ook dat mag wel eens gezegd worden! 

Ben jij nou ook ondernemer en wonen jij en/of jouw bedrijf in Klarenbeek en lijkt het jou wat om af en toe met andere ondernemers te sparren, eten, borrelen of nieuwe info op te doen? Dan is de KOV misschien ook voor jou een goed idee! (dit rijmt, vandaar deze zin, is verder geen KOV-promotie hoor).

Overige berichten

Agenda

14 juni
Uitslag/feestavond Wiesneuzenkwis
www.wiesneuzenkwis.nl

18 -21 juni
Wandel 4 daagse
www.scklarenbeek.nl

30 juni
Vriendenvoetbal
www.scklarenbeek.nl

13 /14 september
Trekkertrek Klarenbeek
www.trekkertrekklarenbeek.nl

Recente berichten

Komende events
Er zijn momenteel geen evenementen.

Volg ons