Klarenbeekse invlieger Jürgen en Francis Schefczyk

In het kader van de rubriek “Klarenbeekse invliegers” vroegen wij Jürgen Schefczyk en zijn vrouw Francis, sinds 2017 woonachtig in Klarenbeek naar hun ervaringen. Zij wonen samen met hun kinderen Renée (22) en Timo (20) in het Hooiland. 

Waar komen jullie vandaan?

“Francis komt oorspronkelijk uit Glanerbrug en ik uit Keulen, Duitsland. Mijn vader is geboren in Polen, vandaar mijn achternaam. Op mijn 26e ben ik naar Nederland verhuisd voor de liefde, voor een meisje uit Apeldoorn die ik in Spanje had leren kennen. Die liefde hield maar kort stand. Daarna leerde ik Francis kennen. Ik was op weg naar Almelo, waar ik les moest geven en kon het niet vinden en stapte uit bij een plattegrond. Achter mij stopte een auto waar Francis uitstapte, ik weet nog dat ik dacht “Ohh, wat een godsalderjekes mooie vrouw”. Even later stapte diezelfde vrouw mijn leslokaal binnen… dat was in 1991. Binnen een half jaar woonden we samen in Apeldoorn. Daar hebben we op verschillende plekken gewoond.”   

Waarom hebben jullie voor Klarenbeek gekozen?

“Onze dochter was min of meer de aanjager. Ze wilde graag een eigen paard en toen die er eenmaal was, moest er ook een boerderij komen haha. Wij zochten een mooie boerderij met voldoende ruimte en plek om paarden aan huis te kunnen hebben. Ook wilden wij niet te ver van de stad weg wonen. Dit alles hebben wij hier in het Hooiland gevonden. Op de tekeningen was nog een rijbak te zien, dus daar hoefden we geen vergunning voor aan te vragen. De bak was helemaal begroeid, we hebben er 20 ton tuinafval en bramenshit uitgehaald.”

Wat vinden jullie leuk aan Klarenbeek? 

“Wij ervaren Klarenbeek als een ontzettend sociaal en vooral actief dorp. Wij hebben ons best gedaan om te integreren door buurt te maken en vrijwilligerswerk te doen bij de carnaval en de Oranje Vereniging. Als je je best doet om te integreren, dan word je ook met open armen ontvangen, echt superleuk! Ook de kinderen hebben het hier enorm naar hun zin. Ze gingen al naar de Klarenbeekse kermis en carnaval, voordat we er woonden. Onze dochter Renée koopt en traint zelf jonge paarden en ze rijdt veel wedstrijden. Paarden zijn ook Francis’ grootste hobby. Timo heeft vanaf zijn 6e bij de jeugd van betaald voetbal-clubs gespeeld en voetbalt nu in Barneveld. Ik ben naast mijn baan ook actief in de voetbalwereld. Ben lid van de staf van de vrouwen van FC Utrecht en trainer van Voorwaarts 1 in Twello.”

Oeps, gevoelig puntje dit. Trainer van Voorwaars in Twello? 

“Ja, Klarenbeek heeft nog nooit een poging gedaan om me binnen te halen haha.” Niet helemaal waar Jurgen, ik heb je toch ooit een berichtje gestuurd met de vraag of je trainer wilde worden van Klarenbeek dames 2? “Ja, inderdaad, dat is waar haha, dat vond ik heel charmant destijds.”

Wat valt jullie op aan Klarenbeek en haar inwoners? 

“Als er ook maar iets te doen is, staan de vrijwilligers klaar. Dat is zeker in deze tijd bijzonder en uniek te noemen. Enige voorwaarde is dat er vervolgens wel een feestje gevierd kan worden 😉

Hiervoor woonden wij in een moderne stadsvilla in Osseveld. Hoewel wij ook daar leuke buren hadden, hebben wij nu na een paar jaar al veel meer sociale contacten dan in Apeldoorn. Hartstikke leuk!”

Nog een leuke anekdote over jullie verhuizing naar Klarenbeek?

“Met buurt maken werd ik gevraagd welk bier wij hadden. Hierop antwoordde ik ‘Heineken’. Nou die gezichten had je moeten zien. Maar in de koelkast lag gewoon Grolsch hoor.”  

Overige berichten

Agenda

14 juni
Uitslag/feestavond Wiesneuzenkwis
www.wiesneuzenkwis.nl

18 -21 juni
Wandel 4 daagse
www.scklarenbeek.nl

30 juni
Vriendenvoetbal
www.scklarenbeek.nl

13 /14 september
Trekkertrek Klarenbeek
www.trekkertrekklarenbeek.nl

Recente berichten

Komende events
Er zijn momenteel geen evenementen.

Volg ons