Kennedymars zet Klarenbeek op de kaart

Ben je ook op een donkere vrijdagavond in maart in Klarenbeek wel eens heel veel wandelende mensen tegengekomen, waarvan je je afvroeg: Wat doen al die mensen hier? Grote kans dat het om de wandelaars van de Klarenbeekse Kennedymars ging. Dit jaar wordt, op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart, dit landelijke wandelevenement alweer voor de 10e keer in Klarenbeek georganiseerd. 

Klarenbeker Johan Hertgers was fanatiek wandelaar bij de landelijke wandelvereniging WS’78. Zij wilden jaren geleden in hun jubileumjaar iets extra’s doen, waarop ze besloten een Kennedymars te organiseren. SC Klarenbeek had een geschikte accommodatie om een Kennedymars te faciliteren. Het bleef niet bij die ene keer, inmiddels staat de 10e Klarenbeekse editie voor de deur. Daar waar WS’78 en SC Klarenbeek in de beginjaren samen de kar trokken, ligt de organisatie nu volledig bij SC Klarenbeek.
Johan Hertgers is nog altijd de marsleider, zoals dat met een mooi woord heet.

Kenmerken Kennedymars

Kenmerkend voor de Kennedymars is dat er 80 kilometer gelopen moet worden binnen 20 uur. De wandelaars kunnen op vrijdagavond vanaf 22.00 uur starten, waarbij de route is opgebouwd uit lussen van 20 kilometer. Naast de Kennedymars kunnen er ook verschillende andere afstanden (20, 40 of 60 kilometer) gelopen worden, die allemaal goed zijn voor je stappenteller. En voor de Diehards onder ons: op vrijdagmiddag kan er al worden gestart met de Long Distance Walk, die maar liefst 110 kilometers telt. Op de zaterdag overdag kan er ook gekozen worden voor afstanden tussen de 10 en 40 kilometer.

Organisatie

Maar liefst 100 vrijwilligers (!) zijn er bij dit evenement betrokken, waaraan naar verwachting in totaal zo’n 750 wandelaars deelnemen. Gerrit Konijnenberg en Johan Hertgers zetten de routes uit. Eerst via de pc en de fiets en vervolgens worden alle routes gelopen met een meetapparaat. Het is precisiewerk: bij ieder aanwijspunt wordt aangegeven, hoeveel er tot dan toe al gelopen is en hoever het is tot het volgende aanwijspunt. In elke lus worden twee bevoorradingsposten ingericht. Dus ook de inwendige mens wordt goed verzorgd in de Klarenbeekse Kennedymars. Dat blijkt wel uit de opmerking die de organisatie eens terugkreeg van een deelnemer: “Het was een prachtige wandeling, ik heb alleen geen toptijd kunnen neerzetten, want er was te veel eten en drinken, het leek wel een lopend buffet!”

Mocht jij willen helpen of wil je meelopen? Ga dan naar www.scklarenbeek.nl/kennedymars of stuur een mail naar kennedymars@scklarenbeek.nl.  

Overige berichten

Agenda

27 maart
Jaarvergadering Klarenbeeks Belang
www.klarenbeeksbelang.nl

30 maart
PaaspartyXXL 
www.paaspartyXXL.nl

31 maart
Paasvuur 
www.0vk-klarenbeek.nl

25 mei
Wiesneuzenkwis 
www.dewiesneuzenkwis.nl

14 juni
Wiesneuzen uitslag/feestavond 
www.dewiesneuzenkwis.nl

 

Recente berichten

Komende events
Er zijn momenteel geen evenementen.

Volg ons