Éindelijk!

Op 18, 19, 20 en 21 augustus was het dan éindelijk weer zover, de Klarenbeekse kermis! Na twee jaar afgelasting én met een 90-jubileum om te vieren, leek alles samen te komen. Een extra dag met een geweldige 90’s party, een heel dorp dat er enorm veel zin in had en één vrijwilliger die na jaren leuren éindelijk zijn zin kreeg met een spetterende afsluiting… Shelly Klomp, de kersverse voorzitter en Michel Pol, al ruim 10 jaar vrijwilliger bij de OVK vroegen wij hoe zij deze bijzondere kermis ervaren hebben.

Shelly: “Fantastisch. Bizar, hoeveel mensen er voor en achter de schermen helpen, zowel tijdens de opbouw, de gehele kermis en de afbouw. Het was wel echt een rollercoaster waar je maar volledig op mee gaat. Pas achteraf besef je wat er allemaal in het weekend gebeurd is. Ik vond het bijzonder om te ervaren hoe er steeds weer een oplossing werd bedacht bij een uitdaging, hoeveel mensen met ons samen hebben genoten (kippenvel, traantje etc) bij de spetterende afsluiting, de gok van een open podium wat zo enorm door iedereen

gewaardeerd werd, mede door het mooie weer, de hoge bezoekersaantallen en de vele vrijwilligers die op diverse fronten hielpen. Weinig slaap, veel genietende mensen, hard werken met alle vrijwilligers en enorm veel voldoening hieruit halen door de vele mooie woorden van de Klarenbekers.”

Michel: “Danny (Buitink) en ik zoeken en boeken altijd de bands en de dj’s en daarnaast maken we samen met Michel Tenhage van Factor Pro Audio, onze vaste leverancier van licht en geluid, een plan voor de opzet van het podium en het complete licht- en geluidgebeuren van het kermisweekend.

Waarbij we natuurlijk donders geluk hebben dat Michel Tenhage zelf ook in Klarenbeek woont en hij nogal eens wil uitpakken om hiermee iets geweldigs te doen voor zijn eigen dorp. Wij zijn er hartstikke trots op wat er het afgelopen kermisweekend is neergezet. Het open podium dat apart stond van de tent, waardoor het steeds meer op een festival begint te lijken, de lichtshow en natuurlijk als afsluiting de spectaculaire vuurwerkshow. Waar vind je zoiets in de regio? Voor die vuurwerkshow heb ik al een paar jaar lopen leuren in het bestuur, was natuurlijk altijd veel te duur. Maar nu met het 90-jarig bestaan van de OVK en het open podium was het dé gelegenheid en ging die wens eindelijk in vervulling.”

Vraag de gemiddelde Klarenbeker wat hem of haar het meest is bijgebleven van de kermis, dan noemt naast de extra 90’s party avond, de gezelligheid en de uitgelaten sfeer ongetwijfeld iedereen de eindshow waarin licht, geluid en vuurwerk samen voor een groots spektakel zorgden.

En dat de Klarenbeekse Kermis toch een bijzonder
evenement is en niet alleen voor de mensen die uit Klarenbeek komen, blijkt wel uit het feit dat
één van de Buurman & Buurman dj’s vader was geworden net voor de kermis en hij er daardoor dit jaar niet bij zou zijn in Klarenbeek. Maar hij wilde de spectaculaire eindshow niet missen en liet zijn kersverse gezin even in de steek om het in Klarenbeek te kunnen meemaken. Mooi toch of niet dan?! 

Foto’s Yannick Hilger

Overige berichten

Agenda

14 juni
Uitslag/feestavond Wiesneuzenkwis
www.wiesneuzenkwis.nl

18 -21 juni
Wandel 4 daagse
www.scklarenbeek.nl

30 juni
Vriendenvoetbal
www.scklarenbeek.nl

13 /14 september
Trekkertrek Klarenbeek
www.trekkertrekklarenbeek.nl

Recente berichten

Komende events
Er zijn momenteel geen evenementen.

Volg ons