Column – Ons kent ons! Of toch niet?

En dan vraagt de redactie mij om een column te schrijven “Want niet alle Klarenbekers kennen je“. 

“Kennen“ is in het woordenboek omschreven als; “Kennis hebben van iets of iemand”. Waarbij het meteen door mijn gedachten ging “Hoeveel mensen ken ik eigenlijk?” Een column dus naar aanleiding van een afspraak die ik had met de redactie, over iets anders ;-). Soms gaat dat zo als je samen aan de praat raakt… doorvragen, interesse hebben, luisteren… en zo kunnen spontaan de mooiste gesprekken ontstaan. KENnismaken met nieuwe mensen, bijpraten met beKENden! Gewoon eens van anderen horen wie ze zijn, wat ze doen, wat ze leuk vinden om te doen en/of hoe het met iemand gaat. Achter elke voordeur zitten interessante bewoners. Zouden er dan ruim 3200 verhalen in Klarenbeek zijn? Vast wel! Mooie, indrukwekkende, kortere en/of langere verhalen, maar iedereen zal iets te vertellen hebben. Ik heb oprecht hier en daar wel eens geopperd bij mensen om een boek te gaan schrijven opdat-hun-verhalen-niet-verloren-gaan.

Dus als het zo loopt, vind ik het heerlijk om tussen alle bezigheden door, naast “Hoi” en “Goeiedag“ ook eens stil te gaan staan en tijd te maken om in gesprek te gaan. Het verhaal achter en van de persoon te horen of om, waar nodig, iemand even te helpen! Gewoon omdat het ken… uh kan 😉 Het was goed om zo eens bewust na te denken! Hoe gaat het met je? Wie ken/kennen je? Wat als je niet gehoord of gezien wordt?

Sta jij daar ook wel eens bij/voor stil?! Een ander beter kennen en begrijpen, zou het zomaar een beetje makkelijker en mooier kunnen maken! “Het lijkt simpel, en dat is het ook“ (Loesje)

Hartelijke groetjes van de IJsseldijk, 
Anja Boonzaaijer 

Anja Boonzaaijer is in Klarenbeek coördinator hulpvragen. coordinatorhulpvragen@klarenbeeksbelang.nl / 06 – 12 26 00 21

Overige berichten

Agenda

14 juni
Uitslag/feestavond Wiesneuzenkwis
www.wiesneuzenkwis.nl

18 -21 juni
Wandel 4 daagse
www.scklarenbeek.nl

30 juni
Vriendenvoetbal
www.scklarenbeek.nl

13 /14 september
Trekkertrek Klarenbeek
www.trekkertrekklarenbeek.nl

Recente berichten

Komende events
Er zijn momenteel geen evenementen.

Volg ons