Alpe d’HuZes team Klarenbeek brengt bijna € 45.000,- bij elkaar 

Donderdag 1 juni, 2.45 uur in de nacht, Zuid-Frankrijk: de leden van Alpe d’HuZes team Klarenbeek stappen uit hun bed voor dé dag, waarvoor ze maandenlang getraind hebben. Vandaag moet het gebeuren; die mooie, maar ook verschrikkelijk steile Alpe d’Huez moet beklommen worden. 21 haarspeldbochten, 14 kilometers en 1100 hoogtemeters per klim. En dat voor maar één doel, zoveel mogelijk geld inzamelen voor de KWF kankerbestrijding en iedereen die aan deze verschrikkelijke ziekte lijdt of heeft geleden, laten weten dat er aan hen gedacht wordt.

Om 3.30 uur gaan ze richting de start, waar ze zich opstellen tussen de andere 5000 deelnemers. Rond de klok van 5.00 uur kunnen ze eindelijk beginnen. Ze worden aan de voet van de klim uitgezwaaid door de meegereisde supporters, ruim 30 mensen in totaal. In het schemerdonker gaan ze eerste keer de berg op, vele kaarsjes langs de route die branden voor alle mensen die leden en lijden aan deze ziekte. Wat een indrukwekkend gezicht en wat een saamhorigheid!! Ook de Klarenbeekse teamleden nemen hun dierbaren die aan de ziekte hebben geleden of lijden in gedachten mee naar boven die dag en steken een kaarsje voor hen aan.

Supporters
Nadat iedereen is uitgezwaaid, lopen de supporters van team Klarenbeek zelf ook naar boven. Naar een parkeerplaats bij het dorpje Huez, op ongeveer 5 kilometer van de finish. Daar, op een heel lastig stuk in de route, creëren ze een supportersplek waar niet alleen de Klarenbeekse teamleden naar uitkijken, maar ook heel veel van die andere 5000 deelnemers. Op een heel irritant steil stuk hebben zij vele deelnemers aangemoedigd en toegezongen. De Klarenbeekse vlaggen konden daarbij niet ontbreken en werkten voor de deelnemers als stimulans om naar toe te fietsen of lopen. Een mooi stukje Klarenbeek promotie, waaraan zelfs in de live tv-uitzending van die dag aandacht werd besteed.

TV-uitzending
Ook aan een aantal andere teamleden werd op tv aandacht besteed. Zo bleek Jan Brouwer, (schoon)vader van Rolph en Bianca Weijn, met zijn 81 jaar dit jaar de oudste deelnemer van het evenement te zijn, hoe bijzonder is dat! En Roos van de Hel was gevraagd om op tv haar indrukwekkende verhaal te vertellen. En dat deed ze “gewoon even”, tussen haar 2e en 3e beklimming door. Ga er maar aan staan…

Klik hier om het interview van Roos met Omroep Gelderland te bekijken!

Eindstand
De teamleden bereikten allemaal (1, 2, 3, 4 of 6x) de top en hebben echt grenzen verlegd. Voor de gehele groep was het een ervaring om nooit te vergeten; de sfeer en het saamhorigheidsgevoel is met geen pen te beschrijven. “Het is gewoon niet uit te leggen, als je er niet bij geweest bent”, klonk het vaak. Het eindbedrag dat zij bijeen hebben gebracht, is ook nog eens fantastisch, samen brachten zij bijna € 45.000,- bij elkaar.

Team Klarenbeek wil iedereen, die heeft gedoneerd, gesponsord en met hen heeft meegeleefd (en dat waren er velen) dan ook heel hartelijk voor hun steun en bijdragen!

Nieuw Klarenbeek team
Inmiddels staan er alweer nieuwe teamleden vanuit Klarenbeek te trappelen om zich in 2024 te gaan inzetten voor dit doel. Ook gaat er weer een supportersplek ingericht worden volgend jaar langs de route. Heerlijk, die fanatieke inwoners!

Overige berichten

Agenda

14 juni
Uitslag/feestavond Wiesneuzenkwis
www.wiesneuzenkwis.nl

18 -21 juni
Wandel 4 daagse
www.scklarenbeek.nl

30 juni
Vriendenvoetbal
www.scklarenbeek.nl

13 /14 september
Trekkertrek Klarenbeek
www.trekkertrekklarenbeek.nl

Recente berichten

Komende events
Er zijn momenteel geen evenementen.

Volg ons